vlag

Bietensoep

vlag

Bietensoep is een oorspronkelijk Oost-Europese soep. Dit recept heb ik van internet geplukt, komt van de mailinglijst de groentenboer en is de hoeveelheid voor 1 persoon.

Ingrediënten:
100 gr. bieten 25 gr. uitjes 1 stengel bleekselderij
1 eetl. wijnzazijn 250 ml. runderbouillon tijm
1 laurierblad nootmuskaat peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd de ui in stukjes en de bleekselderij in ringen. Bak deze tot de groenten glazig zijn. De bietjes in dobbelsteentjes snijden. Neem de 250 cc runderbouillon en doe daar de groenten in. Laat dit ongeveer een half uur zachtjes koken. Daarna voeg je de azijn, het laurierblad , de tijm en het nootmuskaat toe en laat het geheel nog een 5 minuten staan. Peper en zout naar smaak toevoegen.
EET SMAKELIJK!