Bietensoep |
Bietensoep is een oorspronkelijk Oost-Europese soep. Dit recept heb ik van internet geplukt, komt van de mailinglijst de groentenboer en is de hoeveelheid voor 1 persoon.
Ingrediënten:
100 gr. bieten
25 gr. uitjes
1 stengel bleekselderij
1 eetl. wijnzazijn
250 ml. runderbouillon
tijm
1 laurierblad
nootmuskaat
peper en zout
Bereidingswijze:
Snijd de ui in stukjes en de bleekselderij in ringen. Bak
deze tot de groenten glazig zijn. De bietjes in dobbelsteentjes snijden.
Neem de 250 cc runderbouillon en doe daar de groenten in.
Laat dit ongeveer een half uur zachtjes koken. Daarna voeg je de
azijn, het laurierblad , de tijm en het nootmuskaat toe en laat het geheel
nog een 5 minuten staan. Peper en zout naar smaak toevoegen.
EET SMAKELIJK!