Zonnevis met citroenmelisse |
Lekker Italiaans visgerecht.
Ingrediënten:
2 zonnevissen van 600 gr.
8 el. Siciliaanse olijfolie
6 takjes citroenmelisse
1 kg. jonge spinazie
1 citroen
2 dl. Room
50 gr. boter
1 eetl. witte wijnazijn
3 eetl. Noilly Prat
1 eetl. gehakte sjalotjes
1 klein bosje dille
50 gr. komkommer
1 teentje knoflook
zout, peper
Bereidingswijze:
Was de spinazie. Giet twee eetl. olijfolie in een ovenschaal, leg vier takjes citroenmelisse op de bodem en daarop de
met zout en peper bestrooide zonnevissen. Giet er een scheutje olijfolie over en bak ze in een tamelijk hete oven (180 ºC).
Maak intussen de saus: laat in een pan het gehakte sjalotje met de Noilly Prat en de witte wijn tot de helft inkoken.
Roer de room, de zéér fijngehakte citroenmelisse en zout en peper naar smaak door. Laat dit mengsel vijf minuten heel
zacht trekken. Klop er de boter door, twee eetl. olijfolie en scheutje citroensap door en vervolgens de in kleine blokjes
en in gezouten water geblancheerde komkommer. Laat in een grote koekenpan met twee eetl. olijfolie de blaadjes spinazie
slinken. Roer ze met een vork waarop u een teen knoflook hebt geprikt. Serveer de zonnevissen in de oven schaal en geef
er de spinazie en de saus apart bij. Garneer de vis met plukjes dille.
EET SMAKELIJK!