vlag

Escabeche de Codorniz

vlag

Escabeche de Codorniz zijn kwartels in witte wijn, uit de origineel Argentijnse keuken. Ik heb het recept van internet geplukt.

Ingrediënten:
2 grote uien 3 teentjes knoflook 1 gr. prei
3 bosuitjes 2 tomaten 2 rode paprika's
6 kwartels panklaar 3 laurierblaadjes 1 theel. gemalen komijn
zout 1 eetl. verse peperkorrels 1 eetl. paprikapoeder
2,5 dl olijfolie 2,5 dl. witte-wijn-azijn 2,5 dl. droge witte wijn

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor tot 160°C Pel de uien en snijd deze in ringen. Pel en plet de knoflookteentjes. Maak de prei en de bosuitjes schoon en snijd deze in reepjes. Snijd de tomaten in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten van de paprika's, kook ze 1 minuut, verwijder het vel en snijd het vruchtvlees in grote stukken. Maak een bedje van de uienringen en de plakjes tomaat op de bodem van een casserole. Leg de kwartels op het bedje, verdeel hierover de knoflook, de laurierblaadjes wat zout en de verse peperkorrels. Bedek dit alles met de prei, de bosuitjes en de stukken paprika. Bestrooi met het paprikapoeder en de komijn. Giet de olie, de witte-wijn-azijn en de droge witte wijn eroverheen. Leg het deksel op de casserole en zet deze 1 uur in de oven. Haal de casserole uit de oven en laat de inhoud in de open pan afkoelen. Serveer de Escabeche na 2 dagen.
EET SMAKELIJK!