vlag

Paling in 't groen

vlag

Heerlijk visgerecht voor 4 personen. Paling in 't groen is er in allerlei variëteiten, waarvan dit een van de simpelste is. Dit gerecht komt uit nl.culinair. De paling door de visboer laten villen, dan voorkom je een grondsmaak

Ingrediënten:
1 kg. paling klont roomboter 1 sjalot
200 ml. droge witte wijn verse kervel verse peterselie
handje bladselderie klein handje basilicum 2 eidooiers
scheut slagroom zout peper

Bereidingswijze:
De paling goed wassen en in vier (of vijf als het een grote paling is) stukken snijden. Een klont roomboter in de pan en de paling ongeveer 4 minuten op hoog vuur bakken. Na drie minuten een klein gehakte sjalot erbij. Dan de droge witte wijn erbij en de groene kruiden, natuurlijk fijngehakt. Daarna zoveel water dat de paling net onder staat. Deksel erop en 15-20 minuten op laag vuur laten sudderen. Neem twee eidooiers en een scheut slagroom en klop dit met een garde. Neem de pan van het vuur en roer het eidooier/slagroommengsel voorzichtig door het kookvocht tot het gaat binden. Rustig roeren, de paling hoeft niet kapot.Je eet er mooie kruimige aardappelen bij. Je maakt het geheel af met peper en zout.
EET SMAKELIJK!