Paling in 't groen |
Heerlijk visgerecht voor 4 personen. Paling in 't groen is er in allerlei variëteiten, waarvan dit een van de simpelste is. Dit gerecht komt uit nl.culinair. De paling door de visboer laten villen, dan voorkom je een grondsmaak
Ingrediënten:
1 kg. paling
klont roomboter
1 sjalot
200 ml. droge witte wijn
verse kervel
verse peterselie
handje bladselderie
klein handje basilicum
2 eidooiers
scheut slagroom
zout
peper
Bereidingswijze:
De paling goed wassen en in vier (of vijf als het een grote paling is) stukken snijden. Een klont roomboter in de pan en
de paling ongeveer 4 minuten op hoog vuur bakken. Na drie minuten een klein gehakte sjalot erbij. Dan de droge witte wijn
erbij en de groene kruiden, natuurlijk fijngehakt. Daarna zoveel water dat de paling net onder staat. Deksel erop en 15-20
minuten op laag vuur laten sudderen. Neem twee eidooiers en een scheut slagroom en klop dit met een garde. Neem de pan van
het vuur en roer het eidooier/slagroommengsel voorzichtig door het kookvocht tot het gaat binden. Rustig roeren, de paling
hoeft niet kapot.Je eet er mooie kruimige aardappelen bij. Je maakt het geheel af met peper en zout.
EET SMAKELIJK!