vlag

Kippenpoten in bruine saus

vlag

Gebruik hiervoor kippenpoten "van goede komaf", je proeft de kwaliteit! Dit recept is door Tonny Leeflang gepost in nl.culinair: Bedankt!

Ingrediënten:
4 flinke kippenpoten 80 gr. boter 100 ml. olijfolie
400 gram bouquet takje tijm blaadje laurier
fijngesneden knoflook naar smaak 1 eetl. tomatenpuree 50 ml. rode port
250 ml. gevogeltefond zout en peper

Bereidingswijze:
Bestrooi de poten met peper en zout. Verhit in de snelkookpan olie en boter en braad de kippenpoten rondom lichtbruin, bak de tomatenpuree even mee(ontzuren) en voeg groenten en kruiden toe, even meebakken. Blus af met de fond en de port sluit het deksel, breng de pan onder druk en laat 30 min. koken. Haal de poten uit de pan en laat ze wat afkoelen, verwijder vel en botjes (vries in tot je gevogeltefond gaat maken) en snijd het vlees in stukjes. Verwijder het laurierblaadje uit het groentemengsel en pureer alles met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout, voeg de stukjes vlees toe en laat alles goed warm worden.
EET SMAKELIJK!