Melanzana Siciliana |
Apart Auberginegerecht, uit nl.culinair. Die nieuwsgroep is een aanrader voor iedereen die van lekker eten houdt!
Ingrediënten:
2 aubergines
500 gr. (of een blik) gepelde tomaten
geraspte kaas en/of parmesaan
knoflook
olijfolie
oregano
peper
zout
Bereidingswijze:
snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken (minder dan 1 cm) en bestrooi met zout. Laat uitlekken op/onder een doek.
(nog beter effect als je er een gewicht op legt) gebruik een gietijzeren grillplaat, (een (bijna) droge koekepan is ook goed).
grill/bak de plakken (met wat olijfolie). Maak in een ovenschaal (met wat olijfolie) een "lasagna" van de aubergine en
tomaten / knoflook / kaas / oregano (van tevoren mengen is wel handig ), over het geheel kaas strooien, alu-folie erover,
in hete oven ( 200 graden C.), na ongeveer 15 min. wat lager, 150 graden C., nog 30 minuten laten garen.
EET SMAKELIJK!