Tunesische Brik |
Knapperige Tunesische pasteitjes met kruiden, vis en prei. Ook dit gerecht komt uit nl.culinair.
Ingrediënten:
4 eetl. fijngehakte koriander
4 eetl. fijngehakte peterselie
150 gr. visfilets, gemalen
5 theel. zout
1 theel. komijnzaad
12 grote vellen Ouarke of filodeeg
12 kwarteleitjes
citroenpartjes
harissa of hete kruidensaus
Bereidingswijze:
Meng de koriander, peterselie, vis, zout en komijnzaad in een kom en verdeel dit over twaalf porties.
Verhit de olie in een wok, braadpan of frituurpan tot 180 graden C. terwijl u de Briks maakt; laat de olie
niet te heet worden. De briks moeten gebakken zodra ze gemaakt zijn. Vouw voor de briks 1 vel deeg dubbel en
bevochtig de randen een beetje om ze vast te plakken. Voeg 1 portie van het vismengsel toe en maak een kuiltje in
de vulling. Breek een ei in het kuiltje. vouw het deeg opnieuw dubbel en bevochtig de randen om ze vast te plakken.
Vorm een driehoek van het deeg, met de vulling onderin. Vouw het deeg rond de vulling en druk erboven even aan om het
goed af te sluiten. herhaal tot alle briks klaar zijn. Controleer of de olie de juiste temperatuur heeft en bak de briks
in porties van 1 tot 1,5 minuut goudbruin en knapperig. neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken
op keukenpapier.
EET SMAKELIJK!