Tiramisu |
Het bekendste en volgens mij lekkerste Italiaanse nagerecht.
Ingrediënten:
6 eidooiers
100 gr. suiker
580 gr. mascarpone
3 eiwitten
2 kopjes sterke espresso
2 eetl. Marsala of Brandy
24 lange vingers of Savoiardi
cacao en/of puur chocoladeschaafsel
Bereidingswijze:
Sla de eidooiers met de suiker tot alle suiker is opgelost en een lichtgele kleur is bereikt. Voeg de mascarpone toe
en meng tot een stevige massa. Sla de eiwitten stijf in een aparte kom en meng deze voorzichtig met de mascarpone/eigeel
massa. Voeg evt. een beetje Marsala toe tot dat je het net proeft. Meng de koffie met de rest van de drank en gebruik
dit mengsel om de lange vingers in te weken. Leg een laag lange vingers in een ovenschaal, bedek deze met het ei/mascarpone-mengsel
en bestrooi met cacao en/of chocoladeschaafsel. Dit herhalen tot alle lange vingers op zijn. Tenminste 4 uur in de koelkast zetten.
EET SMAKELIJK!