vlag

Tajine van oker en aardappelen

vlag

Een variatie van dit traditionele gerecht met okers en aardappels: duidelijk anders. Uit nl.culinair

Ingrediënten:
300 gr. okers 300 gr. aardappelen 400 gr. lamsvlees
1/2 kopje olie 300 gr. tomaten 5 takjes verse koriander
1 theel. gemalen koriander 1 theel. gemberpoeder 1 theel. koenjit
1 theel. paprikapoeder 1/2 theel. chilipoeder 1/2 theel. zout (voor het vlees)
1 mespuntje zout (voor de okers) 1 kopje water (voor het vlees) 1/2 kopje water (voor de okers)

Bereidingswijze:
Was de okers, schil en was de aardappels en snij ze in blokjes, snij het vlees in blokjes. Verwijder de uiteinden van de okers. Verhit de olie in een braadpan op matig hoog vuur. Voeg het vlees, de gemberpoeder, koenjit of saffraan, paprikapoeder en chilipoeder toe. Bak alles 10 min. (regelmatig omscheppen). Strooi het zout over het vlees en doe het water erbij. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 50 min. zachtjes koken met het deksel op de pan. Schep dan het vlees uit de pan en leg het apart. Doe de aardappelen en tomaten bij het kookvocht, schep om en voeg het korianderpoeder, en de verse koriander toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook 15 min.
Intussen: doe in een andere pan de okers met 1 mespunt zout, 5 eetlepels kookvocht van de aardappelen en 1/2 kopje water. Breng aan de kook, draai het vuur laag en kook de okers in 15 min. gaar. Doe het vlees bij de aardappelen, schep voorzichtig om en kook nog 5 min. Schep het aardappelen- en vleesmengsel op de platte schaal en leg de okers hier bovenop. Giet al het kookvocht (ook van de okers) hierover uit. Serveren met een eenvoudige couscous.
EET SMAKELIJK!