Rijstevlaai |
Lekkere echt limburgse vlaai. Uit nl.culinair
Ingrediënten voor de vlaai:
300 gr. bloem
20 gr. gist
20 gr. suiker
250 ml. melk
150 gr. boter
Ingrediënten voor de vulling:
1 liter rijstepap
3 eieren
150 gram basterdsuiker
Bereidingswijze:
Maak van de ingrediënten voor de vlaai een soepel deeg, voeg de zachte boter als laatste
toe. Leg het deeg in een doek en laat dit 15 a 20 minuten rijzen, deeg plat
slaan zodat alle lucht er uit is en nu uitrollen en in de ingevette vlaaiplaat
leggen.
Maak dan de vulling: Splits de eieren, voeg het eigeel bij de pap, klop het eiwit stijf met de basterdsuiker en meng alles.
Doe de vulling op de bodem en bak 20-25 min. in een voorverwarmde oven van 250 graden C. (Heteluchtoven 200 graden C.)
EET SMAKELIJK!