Stoofpot van Kippenlevertjes |
Oosterse Stoofpot van Kippenlevertjes met Kerrie en Banaan. Om dit gerecht gemakkelijk te houden, gebruik je een zakje kerriesaus. Als je wilt kokkerellen, kan je natruurlijk ook zelf een kerriesausje maken van kerrie, bouillon, melk, kruiden en maizena.
Ingrediënten:
1 zakje kerriesaus
4 eetl. geraspte kokos
3 bananen (niet te rijp)
2 eetl. citroensap
400 gr. kippenlevertjes
1 eetl. kerriepoeder (mild)
50 gr. boter
250 ml. slagroom
2 eetl. ketjap manis
2 eetl. maïzena.
Bereidingswijze:
In pannetje kerriesaus maken met 2½ dl. water (i.p.v. melk) volgens de aanwijzing op de verpakking. In droge koekepan
al roerend de kokos goudbruin roosteren, op bord uitspreiden en laten afkoelen. Bananen pellen en in plakjes snijden.
Citroensap erdoor scheppen. Kippenlevertjes halveren en bestrooien met kerriepoeder. In braadpan boter verhitten en de
kippenlevertjes snel rondom bruin bakken. Toevoegen: kerriesaus, slagroom en ketjap. Voorzichtig omscheppen. Met deksel
op pan in 10 minuten zachtjes gaar stoven. In kopje maïzena met water gladroeren. Al roerende aan kippenlevertjesmengsel
toevoegen. Banaan voorzichtig door de kippenlevertjes scheppen en ca. 1 minuut meeverwarmen. Eventueel op smaak brengen
met wat ketjap. Kokos erover strooien.
EET SMAKELIJK!