vlag

Stoofpot van Kippenlevertjes

vlag

Oosterse Stoofpot van Kippenlevertjes met Kerrie en Banaan. Om dit gerecht gemakkelijk te houden, gebruik je een zakje kerriesaus. Als je wilt kokkerellen, kan je natruurlijk ook zelf een kerriesausje maken van kerrie, bouillon, melk, kruiden en maizena.

Ingrediënten:
1 zakje kerriesaus 4 eetl. geraspte kokos 3 bananen (niet te rijp)
2 eetl. citroensap 400 gr. kippenlevertjes 1 eetl. kerriepoeder (mild)
50 gr. boter 250 ml. slagroom 2 eetl. ketjap manis
2 eetl. maïzena.

Bereidingswijze:
In pannetje kerriesaus maken met 2½ dl. water (i.p.v. melk) volgens de aanwijzing op de verpakking. In droge koekepan al roerend de kokos goudbruin roosteren, op bord uitspreiden en laten afkoelen. Bananen pellen en in plakjes snijden. Citroensap erdoor scheppen. Kippenlevertjes halveren en bestrooien met kerriepoeder. In braadpan boter verhitten en de kippenlevertjes snel rondom bruin bakken. Toevoegen: kerriesaus, slagroom en ketjap. Voorzichtig omscheppen. Met deksel op pan in 10 minuten zachtjes gaar stoven. In kopje maïzena met water gladroeren. Al roerende aan kippenlevertjesmengsel toevoegen. Banaan voorzichtig door de kippenlevertjes scheppen en ca. 1 minuut meeverwarmen. Eventueel op smaak brengen met wat ketjap. Kokos erover strooien.
EET SMAKELIJK!