Anatra Arrosto Al Prosciutto |
Anatra Arrosto Al Prosciutto, Gebraden eend met Parma ham. Dit is een specialiteit van Emilia Romagna, een streek die zowel de eend als de Parmaham produceert. Uit nl.culinair
Ingrediënten:
1 vlezige scharreleend van ca. 2 kg.
4 plakjes Parmaham met veel vet.
1 teentje knoflook, fijngehakt.
1 takje rozemarijn
1 mespuntje nootmuskaat, vers geraspt.
zout/peper
beetje olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven tot 200 ºC (stand 6). Schroei de eend zo nodig boven een open vlam om het dons te verwijderen.
Wrijf de ham, rozemarijn en knoflook tot een pasta en roer er de nootmuskaatnoot en veel zwarte peper door.
Wrijf de eend met een beetje olijfolie in en bestrooi hem met zout. Bestrijk de borst met de pasta en leg de
eend in een braadslee. Dek hem met aluminiumfolie af, zet hem 1 uur in de oven, verwijder de folie en zet hem
nog 30 minuten terug om een goudbruine kleur te krijgen. Zorg bij het aansnijden dat op elk bord ook wat van
het knapperige vel terechtkomt.
EET SMAKELIJK!