vlag

Zeeuwse Visschotel

vlag

Lekkere visschotel uit Zeeland. Voordeel is dat dit gerecht met allerlei vissoorten kan worden gemaakt, wat betekent dat je de kosten altijd beperkt kan houden. Recept van Tonny, uit nl.culinair. De recepten van Tonny blinken altijd uit door culinair genot, aanraders dus.

Ingrediënten:
700 gr. kabeljauwfilet (of roodbaars, of soortgelijk) 400 gr. uien 2 teentjes knoflook
300 gr. rijst (gekookt) puree van 750 gr. aardappelen boter
150 ml. visfond (of gezeefd, ingekookt, kookvocht van mosselen) 1 eetl. mosterd scheutje olijfolie

Bereidingswijze:
Bak de uien met de knoflook lichtbruin in wat olijfolie en zet dit apart. Wrijf de vis in met peper, zout en mosterd, laat een kwartiertje intrekken. Bak de vis kort, ze moet net gaar zijn, en blus af met de visfond. Beboter een ovenschaal en vul deze als volgt:
- De helft van de aardappelpuree
- De rijst
- De vis met de visfumet
- De uien met knoflook
- De rest van de aardappelpuree
Bestrooi de bovenkant met paneermeel, leg hierop wat klontjes boter en laat de schotel, in een oven van 200 gr.C, in 1 uur warm worden en gratineren.Bedek het eerste half uur met alufolie.
EET SMAKELIJK!