vlag

Botervis met prei-pestosaus

vlag

Culinair visgerecht, bwerkelijk maar erg lekker. Of het gerecht een oorspronkelijk Italiaans gerecht is, kan ik niet bepalen: in ieder geval smaakt het, door de toevoeging van pesto, Italiaans.

Ingrediënten:
4 moten botervis , 1,5 cm dik zout en peper (versgemalen) 2 preien
100 ml. visfumet (fond) 50 ml. witte wijn 200 ml. crème fraîche
2 eetl. pesto 2 eetl. olie

Bereidingswijze:
Neem van de prei alleen de witte en lichtgroene delen. Halveer de preien in de lengte en snijd de helften in smalle halvemaantjes. Breng de fumet met de wijn aan de kook en laat het mengsel tot ca de helft inkoken. Voeg de prei toe en laat die zacht een paar minuten pruttelen, roer af en toe. Roer dan de crème fraîche en de pesto erdoor en laat de saus zachtjes 8 min pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de moten in ca 2 min per kant lichtbruin en gaar. Schep de saus op de borden en leg de vis erbovenop. Lekker met nieuwe aardappels. Dit gerecht kan ook gemaakt worden met kabeljauwfilet of roodbaars.
EET SMAKELIJK!