Konijn, in bier gestoofd, met uitjes |
Vlaams konijngerecht. Lekker in de herfst, als het wild betaalbaar is. Voldoende voor 6-8 personen.
Ingrediënten:
2 wilde konijnen
zout en peper
100 gr. boter
2 flesjes bokbier (of ander donker speciaalbier, niet zoet)
400 ml. konijnefond of kippe/kalfsfond
4 teentjes knoflook ongepeld
1 takje salie
500 gr. kleine witte uitjes
1/2 eetl. Dyon mosterd
20 gr. boter
2 eetl. gehakte peterselie
Bereidingswijze:
Hak de konijnen in grove stukken en bestrooi ze met zout en peper, braad ze rondom goudgeel in de boter en leg ze in een
ruime pan. Giet het braadvet uit de pan, blus de braadpan met het bier en de fond en voeg het knoflook en de salie toe.
Giet dit over de konijnen. Sluit de pan en laat het konijn op laag vuur in 40-50 minuten gaar sudderen. Pas op: delen
zoals de rug zullen eerder gaar zijn dan de bout, dus neem deze er ook eerder uit. Schep de knoflookteentjes en de
salie uit de pan wanneer het vlees bijna gaar is en voeg de kleine uitjes toe, laat deze in de fond gaar worden. Neem
de stukken konijn en de uitjes zodra ze gaar zijn uit de fond. Laat de fond verder inkoken, roer de mosterd er door en
monteer de saus met de boter. (binden door de koude boter in warme vloeistof te roeren) Strooi de gehakte peterselie
over het geheel. Schik de stukken konijn op een voorverwarmde schaal en giet de saus er overheen.
EET SMAKELIJK!