vlag

Bogrács Gulyás (2)

vlag

Een van de vele varianten van dit traditioneel Hongaarse gerecht.

Ingrediënten:
1 kg. rundvlees (bv. schouder, schenkel etc...) 80 gr. reuzel 300 gr. uien
20 gr. Hongaarse paprikapoeder zout komijn
2 teentjes knoflook 1 kg. aardappelen 140 gr. groen/gele puntpaprika's
60 g tomaten csipetke

Bereidingswijze:
Het vlees in blokjes snijden. De fijngehakte uien in de reuzel aanzweten. Van het vuur af, paprikapoeder toevoegen, goed roeren, vlees toevoegen, beetje zout, en het geheel goed aanbraden. Komijn en fijngehakte knoflook toevoegen en net genoeg water om het geheel te laten stoven. Af en toe roerend, op zacht vuur laten pruttelen (min. 30 min.). Snij de vastkokende aardappelen in blokjes, de puntpaprika's en de tomaten. Maak de csipetke. Als het vlees bijna zacht is geworden het kookvocht op hoog vuur laten verdampen. In het achtergebleven vet op de bodem van de smoorpan de aardappelblokjes even aanbraden en wat zelfgemaakte bouillon of als echt niet anders kan met kant en klare bouillon bevochtigen. Voeg de tomaten en de puntpaprika's toe. Als de aardappelen gaar zijn de csipetke toevoegen en nog 2-3 minuten laten pruttelen. Naar smaak wat zout, hete paprikapoeder en eventueel bouillon toevoegen, en warm serveren.
EET SMAKELIJK!