Bogrács Gulyás (2) |
Een van de vele varianten van dit traditioneel Hongaarse gerecht.
Ingrediënten:
1 kg. rundvlees (bv. schouder, schenkel etc...)
80 gr. reuzel
300 gr. uien
20 gr. Hongaarse paprikapoeder
zout
komijn
2 teentjes knoflook
1 kg. aardappelen
140 gr. groen/gele puntpaprika's
60 g tomaten
csipetke
Bereidingswijze:
Het vlees in blokjes snijden. De fijngehakte uien in de reuzel aanzweten. Van het vuur af, paprikapoeder toevoegen, goed
roeren, vlees toevoegen, beetje zout, en het geheel goed aanbraden. Komijn en fijngehakte knoflook toevoegen en net genoeg
water om het geheel te laten stoven. Af en toe roerend, op zacht vuur laten pruttelen (min. 30 min.). Snij de vastkokende
aardappelen in blokjes, de puntpaprika's en de tomaten. Maak de csipetke. Als het vlees bijna zacht is geworden het
kookvocht op hoog vuur laten verdampen. In het achtergebleven vet op de bodem van de smoorpan de aardappelblokjes even
aanbraden en wat zelfgemaakte bouillon of als echt niet anders kan met kant en klare bouillon bevochtigen. Voeg de tomaten
en de puntpaprika's toe. Als de aardappelen gaar zijn de csipetke toevoegen en nog 2-3 minuten laten pruttelen. Naar smaak
wat zout, hete paprikapoeder en eventueel bouillon toevoegen, en warm serveren.
EET SMAKELIJK!