vlag

Pasta met romige paddestoelensaus

vlag

Lekker, vrij simpel pastagerecht voor 3 personen. Een friszoete witte wijn erbij serveren. Gebruik diverse paddestoelen door elkaar, een goede delicatessenzaak heeft vaak verschillende gedroogde paddestoelen in zakjes.

Ingrediënten:
Pasta voor 3 pers. (afhankelijk van soort pasta) boter 2 teentjes knoflook
3 keer 150 gram paddestoelen 1 theel. gedroogde rozemarijn zout
zwarte peper (vers gemalen) 2 eetl. bloem 150 ml. melk
360 gr. magere verse kaas of ricotta (of mengsel) 100 gr. belegen of oude geraspte kaas verse peterselie (fijngehakt)

Bereidingswijze:
Als de paddestoelen heel zijn, snij ze dan in plakjes of stukjes. Kook de pasta beetgaar. Verhit klein kluitje boter in een koekenpan en fruit de knoflook, de paddestoelen en de rozemarijn 10 minuten op een lage warmtebron. Voeg wat zout en peper toe. Roer de bloem door het paddestoelenmengsel en laat hem 1 minuut meewarmen. Voeg de melk, langzaam en al roerend, aan het mengsel toe en blijf roeren tot de saus begint te binden. Verwarm de oven voor op 190C. Neem de pan van de wamtebron, schep de uitgelekte pasta, verse kaas en wat zout en peper erdoor. Doe alles in een grote ovenvaste schaal. Bestrooi het gerecht met de geraspte kaas en bak het 20 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is. Garneer met wat peterselie.
EET SMAKELIJK!