Venkelsoep met Pastis |
Lekkere franse soep met aparte anijssmaak. De combinatie venkel en anijs is een zeer geslaagde, je komt het vaker tegen.
Ingrediënten:
Bereiden:
2 venkelknollen (300 gr.p.st.)
400 ml. Melk
400 ml. bouillon of vleesfond
6 eetl. room
1-2 theel. maïzena
2 eetl. pastis
peper
zout
drupje Worcestersaus
Bereidingswijze:
Voorbereiden:
De venkel schoonmaken en het mooie groen apart houden. De venkel in stukjes snijden. In een pan de venkel met de melk en
de bouillon in ca. 20 minuten gaar koken. Haal de pan van het vuur en zet de staafmixer erin, pureer behoorlijk lang,
anders lijkt de soep net op havermoutpap, hij moet echt fijn van structuur zijn, passeer 'm anders nog eens extra door
een zeef. In een kommetje de room roeren met de maïzena en de pastis. In een glas het venkelgroen fijnknippen.
De soep weer opzetten, laag vuur. Al roerend het roommengsel bij de soep schenken en even laten koken. De soep op smaak
brengen met peper, zout en misschien nog een scheutje pastis, wat Worcestersaus. De soep in borden schenken en garneren
met fijn venkelgroen, ook een stukje stokbrood erbij geven (of toast).
EET SMAKELIJK!