vlag

Venkelsoep met Pastis

vlag

Lekkere franse soep met aparte anijssmaak. De combinatie venkel en anijs is een zeer geslaagde, je komt het vaker tegen.

Ingrediënten:
2 venkelknollen (300 gr.p.st.) 400 ml. Melk 400 ml. bouillon of vleesfond
6 eetl. room 1-2 theel. maïzena 2 eetl. pastis
peper zout drupje Worcestersaus

Bereidingswijze:
Voorbereiden:
De venkel schoonmaken en het mooie groen apart houden. De venkel in stukjes snijden. In een pan de venkel met de melk en de bouillon in ca. 20 minuten gaar koken. Haal de pan van het vuur en zet de staafmixer erin, pureer behoorlijk lang, anders lijkt de soep net op havermoutpap, hij moet echt fijn van structuur zijn, passeer 'm anders nog eens extra door een zeef. In een kommetje de room roeren met de maïzena en de pastis. In een glas het venkelgroen fijnknippen.

Bereiden:
De soep weer opzetten, laag vuur. Al roerend het roommengsel bij de soep schenken en even laten koken. De soep op smaak brengen met peper, zout en misschien nog een scheutje pastis, wat Worcestersaus. De soep in borden schenken en garneren met fijn venkelgroen, ook een stukje stokbrood erbij geven (of toast).
EET SMAKELIJK!