Rode uienmarmelade |
Dit is een zeer bijzondere marmelade, die vooral lekker is bij een pittig rundvlees- of wildgerecht. Recept is uit nl.culinair, van Tonny Leeflang, dus een aanrader.
Ingrediënten:
1 kg. rode uien
100 gr. boter
300 ml. rode port
100 ml. creme de cassis
200 ml. frambozenazijn
2 eetl. gembersiroop
snufje cayennepeper
snufje kaneel
peper
zout
merg uit 1/2 vanillestokje
1 eetl. bruine basterdsuiker
Bereidingswijze:
Snij de uien in blokjes (brunoise). Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit de uiblokjes tot ze glazig zijn,
voeg alle andere ingredienten toe, schep alles goed door elkaar en laat het 1 uur, op heel zacht vuur, stoven. Haal daarna
het deksel van de pan en laat zonodig inkoken tot bijna alle vocht is verdampt, het moet wel smeuig blijven. Doe de
marmelade over in brandschone potjes en giet er een dun laagje olijfolie op, sluit de potjes af, laat afkoelen, bewaar ze
in de koelkast.
EET SMAKELIJK!