Gevulde pepernoten |
Gevulde pepernoten, een lekkere variatie op het traditionele sinterklaassnoep. Dit recept (uit nl.culinair) is voldoende voor ongeveer 25 stuks.
Ingrediënten:
100 gr. bloem
50 gr. bruine basterdsuiker
mespunt zout
1 eetl. koekkruiden
50 gr. boter
1 eetl. fijngehakte hazelnoten
1 eetl. fijngehakte amandelen
1 eetl.l honing
3 eetl. fijne tafelsuiker
amandelspijs (of andere vulling)
Bereidingswijze:
Zeef de bloem met de basterdsuiker, zout en koekkruiden. Snijd de boter er met 2 messen door en kneed het geheel daarna
tot een soepel deeg. Leg het deeg in plasticfolie ca. 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 gr.C. Vermeng
de noten en de honing. Verdeel het deeg in ca. 25 stukjes. Druk de stukjes een beetje plat, schep er wat amandelspijs op
(of andere vulling) en vouw het deeg eromheen. Bak de pepernoten op een bakplaat in het midden van de oven ca.20 minuten
en rol ze dan direct door tafelsuiker.
EET SMAKELIJK!