Kirmizi Mercimekli Tavuk Corbasi |
Lekkere lichte kippen-/linzensoep, uit nl.culinair, voor 4 personen.
Ingrediënten:
2 kipfilets
60 ml. olijfolie
1 teentje knoflook
1 ui
1 rode paprika
1 Spaanse peper
2 kopjes rode linzen
2-3 eetl. bloem
75 ml kippenbouillon
sap van 1 citroen
1 theel. paprikapoeder
zout en peper
1 takje tijm
1 laurierblad
4 sneetjes witbrood
olijfolie (om in te bakken)
100 gr. geraspte kaas
Bereidingswijze:
De kipfilets in dobbelsteentjes snijden. De olijfolie in een pan verhitten en de stukjes kip daarin rondom dichtschroeien.
Het teentje knoflook en de ui pellen, fijnhakken, aan het vlees toevoegen en kort meebakken. De paprika van zaden en
zaadlijsten ontdoen, onder koud stromend water afspoelen, droogdeppen en in blokjes snijden, en samen met de fijngehakte
Spaanse peper (eveneens van zaden en zaadlijsten ontdaan) aan het vlees toevoegen en kort meebakken. De linzen onder koud
stromend water afspoelen, goed laten uitlekken en aan het vlees toevoegen. De bloem erdoor roeren en de bouillon erbij
schenken. De soep aan de kook brengen en kruiden met citroensap, paprikapoeder, peper en zout. Het takje tijm en het
laurierblad in de soep doen. De linzen op een matig vuur in 40 tot 50 minuten gaar laten worden. Het witbrood in kleine
blokjes snijden en in de olijfolie goudgeel bakken. Wanneer de kooktijd om is, de soep nogmaals kruiden, bestrooien met
kaas en blokjes brood en goed heet serveren.
EET SMAKELIJK!