Rodekoolrolletjes |
Lekker en apart gerecht, mooi op de schaal. De afkomst is mij onduidelijk, als iemand dat weet, dan kunt u me dat mailen: Dan kan ik het op de goede pagina zetten.
Ingrediënten:
4-6 grote rodekool bladeren
150 gr. bulgur
200 gr. paddestoelen naar keuze
1 ui
1 teentje knoflook
4 eetl. koudgeperste olijfolie
3 eetl. speltmeel
3 eetl. tarwekiemen
3 eetl. gehakte walnoten
4 eetl. gehakte peterselie
2 theel. verse tijm
1 theel. kruidenzout
2 eieren
250 ml. groentenbouillon
250 ml. appelsap
zeezout
zwarte peper uit de molen
Bereidingswijze:
De koolbladeren blancheren, de bulgur in 5 dl. water water weken. De paddestoelen kleinsnijden en de ui snipperen; met een
teentje knoflook uit de pers in 2 eetl. olijfolie kort fruiten. De bulgur toevoegen, gaar laten worden en de massa af laten
koelen. Speltmeel, kiemen, noten, en kruiden toevoegen en het mengsel zouten. Daarna de eieren erdoor roeren. De graanmassa
op de koolbladeren leggen en deze tot rolletjes vormen. Ze kunnen met tandenstokers of keukengaren vastgezet worden. De
rest van de olijfolie in een pan verhitten en de rolletjes aan beide zijden aanbraden. Dan de groentenbouillon en de
appelsap erbij gieten en daarna afsluiten met een passende deksel. De rolletjes 10 min. laten smoren. Het kookvocht met
zout en peper op smaak brengen. De rolletjes op een schaal leggen en met het kookvocht overgieten.
EET SMAKELIJK!