Turkse Linzensoep |
Lekkere linzensoep, door de pepertjes pittig. Smaakt goed met turks brood, maar ook met ons volkorenbrood goed te eten. De turkse pepertjes zijn natuurlijk verkrijgbaar in turkse winkels, heten 'pul biber' of zoiets.
Ingrediënten:
150 gr. rode linzen
handje rijst
2-3 uien
2 (groente)bouillontabletten
blik gepelde tomaten
groot blik tomatenpuree
1 1/2 eetl. muntblaadjes
1/2 eetl. basilicum
peper
zout
Turkse gedroogde rode pepertjes
scheutje olijfolie
sap van 1 citroen
1 lt. water
Bereidingswijze:
Linzen wassen. Uien snipperen en in de olie goudgeel bakken, dan linzen en de rijst even meebakken. Kruiden, pepertjes
(veel is pittig!), tomaten uit blik (met vocht), water, tomatenpuree en de bouillontabletten erbij, half uurtje laten koken. Zout en peper
naar smaak toevoegen. Soep pureren met staafmixer, citroensap in een soepkom doen en de soep er overheen schenken
EET SMAKELIJK!