vlag

Varkensvlees met Noedels

vlag

Japans varkensvleesgerecht, het lijkt in tegenstelling met elkaar maar het smaakt prima.

Ingrediënten:
150 gr. varkenslende 5 lente-uitjes 1 wortel
200 gr chinese kool 500 gr Hokkiennoedels 2 eetl. japanse sojasaus
2 eetl. water 1 eetl. worchestershiresaus 90 gr. tauge zonder dunne uiteinden
1 eetl. Mirin 2 theel. basterdsuiker 1 vel geroosterde nori

Bereidingswijze:

VOORBEREIDING:
Snij de varkenslende, de lente-ui, de wortel en de chinese kool in smalle reepjes. Trek de noedels voorzichtig uit elkaar.

BEREIDING:
Verhit de olie in een grote diepe pan of wok op een matig vuur. Roerbak het varkensvlees, de lente-ui en de wortel in 1-2 min. tot het vlees van kleur verandert. Bak niet te lang omdat het vlees anders te taai wordt en de groente te slap. Voeg de kool, noedels, het water, de sojasaus, de worchestershiresaus, mirin en de suiker toe en roerbak dit 1 min. Voeg tauge toe en schep alles met twee grote metalen lepels door elkaar. Dien meteen op, bestrooid met reepjes nori.
EET SMAKELIJK!