vlag

Eendeborst met saus

vlag

Lekker wildgerecht, uit nl.culinair, van Tonny. De braadtijd is afhankelijk van de grootte van de eendeborst, houd dat goed in de gaten, anders wordt het vlees te droog.

Ingrediënten:
1 eendeborst zout en peper boter
beetje jenever 200 ml. fond blanc 200 ml. rode port

Bereidingswijze:
De vetkant van de eendeborst inkerven tot een ruitjespatroon, het vlees inwrijven met zout en peper, in boter aan beide kanten in ongeveer 15 min.(afhankelijk van de dikte van de filet) bruin, van binnen nog rose, bakken, vlees in aluminiumfolie wikkelen en laten rusten. Intussen de saus maken: braadvet afblussen met de jenever, aanbaksels losroeren, fond blanc en rode port toevoegen, inkoken tot de helft, zeven, monteren met boter. Eendeborst in schuine tranches snijden, op voorverwarmd bord, saus rondom en een beetje erover schenken.
EET SMAKELIJK!