Eendeborst met saus |
Lekker wildgerecht, uit nl.culinair, van Tonny. De braadtijd is afhankelijk van de grootte van de eendeborst, houd dat goed in de gaten, anders wordt het vlees te droog.
Ingrediënten:
1 eendeborst
zout en peper
boter
beetje jenever
200 ml. fond blanc
200 ml. rode port
Bereidingswijze:
De vetkant van de eendeborst inkerven tot een ruitjespatroon, het vlees inwrijven met zout en peper, in boter aan beide
kanten in ongeveer 15 min.(afhankelijk van de dikte van de filet) bruin, van binnen nog rose, bakken, vlees in
aluminiumfolie wikkelen en laten rusten. Intussen de saus maken: braadvet afblussen met de jenever, aanbaksels losroeren,
fond blanc en rode port toevoegen, inkoken tot de helft, zeven, monteren met boter. Eendeborst in schuine tranches snijden,
op voorverwarmd bord, saus rondom en een beetje erover schenken.
EET SMAKELIJK!