Peri-peri chicken salad |
Ontzettend lekkere pittige kip-salade uit Zuid Afrika
Ingrediënten voor de marinade:
2 teentjes knoflook,uitgeperst
1-2 verse rode chilipepers (of 1 gedroogde), fijngesneden
1 theel. gemberwortel,fijngeraspt
1 eetl. korianderblaadjes,fijngesneden
4 eetl zoete sojasaus(ketjap manis)
1 eetl. citroensap
Ingrediënten voor de salade:
350 gr. kipfilet,in dunne plakken
3 eetl. zonnebloemolie
100 gr. tauge
300-400 gr. rode kool,geraspt
3 grote winterwortelen,in lange dunne repen gesneden
1 eetl. korianderblaadjes
Ingrediënten voor de dressing:
8 eetl. citroensap
1 eetl. fijngesneden korianderblaadjes
1 theel. korianderzaadjes,gemalen
4 eetl. zoete sojasaus(ketjap manis)
1 lente ui,in ringetjes
Bereidingswijze:
Meng alle ingredienten voor de marinade in een kom. Doe de plakjes kip in de marinade en laat ze ± 30 min in de koelkast
marineren. Schep de kip plakjes uit de marinade. Verhit de olie. Bak de kip al omscheppend ± 4 min in de hete olie. Schep
de kip uit de pan en zet hem apart. Breng 1/2 liter water aan de kook en over giet er de tauge mee. Laat de tauge
uitlekken. Leg een bergje rode kool in het midden van elk bord. Strooi een deel van de tauge erom heen. Leg daar boven op
de wortel reepjes. Leg de kipplakjes er omheen. Meng alle ingredienten van de sojadressing door elkaar. Sprenkel de
dressing rondom de salade en er over heen. Garneren met de korianderblaadjes. Lekker met donker meergranenbrood en boter.
EET SMAKELIJK!