Roti met kip- of lamsvlees |
Traditioneel Surinaams gerecht.
Ingrediënten:
300 gr. kip- of lamsvlees
2 teentjes knoflook
2 kopjes water
1 ui
2 eetl. olie
2 eetl. kerrie massala
1 theel. aji no moto (of ve-tsin)
1-2 bouillonblokjes
6 middelgrote aardappelen
1 afgestr. eetl. tomatenpuree
kouseband
witte kool
2 gepelde hardgekookte eieren
evt. halve peper
zout naar smaak
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Aardappelen schillen en in stukken snijden, kouseband in stukjes van ong. vier cm snijden; witte kool in dunne reepjes
snijden; eieren koken
Bereiding:
Fruit de ui, peper en knoflook in de olie, het vlees toevoegen en bakken tot het vlees enigszins gaar wordt. Daarna de
massala, tomatenpuree en de aji-no-moto toevoegen en een paar minuten meefruiten. De aardappelen, kouseband en witte kool
toevoegen en het geheel goed omscheppen. Na circa drie minuten het water, bouillonblokje(s) en daarna de eieren erbij doen
en zachtjes laten koken, totdat de jus de gewenste dikte heeft.
EET SMAKELIJK!