vlag

Fazant met rozijn-cognacvulling

vlag

Lekker wildrecept uit nl.culinair

Ingrediënten:
1 grote fazant zout, peper of wildkruiden 1 sneetje oud witbrood
3 eetl. melk 100 gr. rozijnen 4 eetl. cognac
lever van de fazant 100 gr. spek in plakjes 100 gr. verwarmde boter
250 ml appelsap of water

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht op 150 graden) Bestrooi de binnenzijde en buitenzijde van de fazant met zout en peper en laat dit even intrekken. Week het brood in de melk en wel de rozijnen in de cognac. Meng het brood met de fijngehakte lever, wildkruiden of zout en peper. Vul hiermee de fazant. Beleg het borstgedeelte met de spek en maak dit vast met keukendraad of cocktailprikkers. Leg de fazant in een ovenschaal en overgiet deze met de gesmolten boter. Plaats de schaal 90 minuten in het midden van de oven. Bedruip de fazant regelmatig met het braadvocht.en voeg na 40 minuten 150 ml. appelsap toe. Neem de schaal voorzichtig uit de oven en houdt de fazant warm. Voeg de rozijnen, met de cognac en de rest van de appelsap, toe aan het braadvocht en roer alle aanbaksels los. Serveer de fazant in geheel, of in delen met een schepje rozijnensaus op het bord.
EET SMAKELIJK!