Fazant met rozijn-cognacvulling |
Lekker wildrecept uit nl.culinair
Ingrediënten:
1 grote fazant
zout, peper of wildkruiden
1 sneetje oud witbrood
3 eetl. melk
100 gr. rozijnen
4 eetl. cognac
lever van de fazant
100 gr. spek in plakjes
100 gr. verwarmde boter
250 ml appelsap of water
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht op 150 graden) Bestrooi de binnenzijde en buitenzijde van de fazant met
zout en peper en laat dit even intrekken. Week het brood in de melk en wel de rozijnen in de cognac. Meng het brood met
de fijngehakte lever, wildkruiden of zout en peper. Vul hiermee de fazant. Beleg het borstgedeelte met de spek en maak
dit vast met keukendraad of cocktailprikkers. Leg de fazant in een ovenschaal en overgiet deze met de gesmolten boter.
Plaats de schaal 90 minuten in het midden van de oven. Bedruip de fazant regelmatig met het braadvocht.en voeg na 40
minuten 150 ml. appelsap toe. Neem de schaal voorzichtig uit de oven en houdt de fazant warm. Voeg de rozijnen, met de
cognac en de rest van de appelsap, toe aan het braadvocht en roer alle aanbaksels los. Serveer de fazant in geheel,
of in delen met een schepje rozijnensaus op het bord.
EET SMAKELIJK!