vlag

Witlofsoep met zalm

vlag

Luxe soep van vaderlandse bodem, echt de moeite waard om eens uit te proberen.

Ingrediënten:
3 struikjes witlof 1 aardappel 1 dunne prei
600 ml. kippenbouillon knoflook laurierblaadje
150-200 gr. verse zalm 15 gr. boter 5 eetl. room
zout peper

Bereidingswijze:
Was de struikjes witlof, snijd ze overdwars in smalle reepjes, verwijder de pit, schil de aardappel en in kleine blokjes, prei in smalle reepjes. Breng bouillon aan de kook, 3.4 van de witlof, aardappel, prei, knoflook en laurier erin, 30 min. zachtjes laten koken. Pureren met blender. Verwijder vel van zalm, graatjes eruit, in dunne plakjes of dobbelsteentjes. Roerbak in wat boter de overgebleven witlof. Soep aan de kook, witlof erin, room erdoor, zout en peper en de vis en roergebakken witlof. 1-2 minuten verwarmen, vis net gaar, opdienen met wat zeer fijn gehakte peterselie.
EET SMAKELIJK!