Bayerische Haxen |
Beiers gebraden kalfs- of varkensvlees, voor 6 personen, een typisch duits vleesgerecht, klinkt minder smakelijk dan het in feite is.
Ingrediënten:
2 kg. kalfsvlees of 1½ kg. varkensschouder zonder been
1-2 theel. zout
100 ml. kokend water
1 grote ui in dunne ringen
1 gehakte wortel
3 geplette peperkorrels
2 theel. karwijzaad
Bereidingswijze:
Leg het vlees in een braadpan, bestrooi het met zout en giet kokend water in de pan. Doe de ui, de wortel en het karwijzaad
erbij. Braad het kalfsvlees in een matig hete oven (180º C) het varkensvlees ongeveer 1 uur en 45 minuten bij 200º C.
Gebruik (indien aanwezig) een oventermometer. Bedruip het vlees tijdens het braden met vrijkomende braadjus en vul zonodig
water bij.
EET SMAKELIJK!