vlag

Bayerische Haxen

vlag

Beiers gebraden kalfs- of varkensvlees, voor 6 personen, een typisch duits vleesgerecht, klinkt minder smakelijk dan het in feite is.

Ingrediënten:
2 kg. kalfsvlees of 1½ kg. varkensschouder zonder been 1-2 theel. zout 100 ml. kokend water
1 grote ui in dunne ringen 1 gehakte wortel 3 geplette peperkorrels
2 theel. karwijzaad

Bereidingswijze:
Leg het vlees in een braadpan, bestrooi het met zout en giet kokend water in de pan. Doe de ui, de wortel en het karwijzaad erbij. Braad het kalfsvlees in een matig hete oven (180º C) het varkensvlees ongeveer 1 uur en 45 minuten bij 200º C. Gebruik (indien aanwezig) een oventermometer. Bedruip het vlees tijdens het braden met vrijkomende braadjus en vul zonodig water bij.
EET SMAKELIJK!