Walnotenpap |
Walnoten hebben onder de Chinezen de reputatie de geestkracht te vergroten. Als u heel goed kijkt naar een walnoot kijkt, kunt u begrijpen hoe ze op dat idee zijn gekomen.
Ingrediënten:
200 gr. walnoten gepeld
60 gr. gedroogde rode Chinese dadels
500 ml. water
100 gr. bruine suiker
1 lt. water
3 eetl. maïzena
3 eetl. water
Bereidingswijze:
Kook de walnoten in ongeveer 10 minuten zacht. Giet ze af en laat ze uitlekken. Haal de velletjes er met een
cocktailprikker af zolang ze nog warm zijn. Week de dadels in heet water en verwijder de pitten. Pureer de walnoten,
de dadels en de halve liter water met de staafmixer tot een glad mengsel. Doe de bruine suiker en de liter water in een
ondiepe pan en voeg de walnotenpasta toe. Breng het geheel aan de kook. Roer het maïzenapapje erdoor en breng de pasta
al roerend weer aan de kook om het mengsel te laten binden. Schep de pap in schaaltjes.
EET SMAKELIJK!