|
|
Belgische Kaastaart
|
|
Belgische kaastaart is een van de vele varianten op de kwarktaart zoals wij die in Nederland ook kennen. In de USA heet
het Cheesecake. Lekker hoor! Dit recept is voor 8 personen, dat is een grote taart.
Ingrediënten voor het brokkeldeeg:
|
250 gr. bloem
|
125 gr. boter
|
200 ml. water
|
|
snufje zout
|
1 eetl. suiker
|
|
Ingrediënten voor de vulling:
|
500 gr. magere platte kaas (kwark)
|
4 eieren
|
10 eetl. gemalen amandels
|
|
150 gr. suiker
|
1 eetl. maisbloem
|
|
Bereidingswijze:
Het brokkeldeeg bereiden:
In de bloem een kuiltje maken en daarin de overige ingrediënten leggen. Het geheel goed mengen
en kneden zonder het deeg elastisch te maken. Het deeg in een handdoek draaien en 2 uur op een koele plaats laten rusten.
Eventueel het deeg een dag op voorhand bereiden.
De taart afwerken:
rol het deeg uit en bekleed er een ingeboterde taartvorm mee. Prik het deeg met een vork. Meng de platte kaas met de
eierdooiers, de gemalen amandels en de maisbloem. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het kaasmengsel. Giet deze
kaasvulling in de beklede taartvorm en bak in een voorverwarmde oven ( 180 graden ) gedurende 45 min. Prik de taart in om
te controleren of de taart gaar is. Laat de taart afkoelen.
EET SMAKELIJK!