Kastanjepuree
Kastanjepuree is een traditioneel winters (bij)gerecht, dat vooral bij wild wordt geserveerd. Dit recept is door Tonny Leeflang gepost in nl.culinair: Bedankt!
Ingrediënten:
2 kg. ongepelde kastanjes
500 gr. lichtbruine basterdsuiker
merg uit 2 vanillestokjes
de leeggeschraapte vanillestokjes
300 ml. room
30 gr. boter
zout en peper
gesmolten boter
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 gr. C, kerf de platte kant van de kastanjes in, leg ze op een bakplaat en rooster ze 1 uur.
Laat ze zover afkoelen dat je ze kunt vastpakken en pel ze. Meng in een braadpan de room, suiker, vanille, vanillestokjes,
zout en peper, breng zachtjes aan de kook tot de suiker is opgelost, doe de kastanjes er bij en laat ze 25 min. sudderen.
Verwijder het vanillestokje en pureer het mengsel met de staafmixer onder toevoeging van de boter. Laat de puree afkoelen
en doe ze over in diepvriesdoosjes in porties voor 1 maaltijd. Voeg bij het opwarmen opnieuw een klontje boter toe.
Voor de hartige variant:
In plaats van suiker,room en vanille: 6 dl. jus de veau, daarin de kastanjes 25 min.laten sudderen.
EET SMAKELIJK!