Carpaccio met zalm
Origineel met ossenhaas, maar de variatie met zalm geeft iets extra's aan dit voorgerecht.
Ingrediënten:
400 gr. ossenhaas
4 plakken gerookte zalm
200 gr. gemengde salade
50 gr. pijnboompitten
50 gr. parmezaanse kaas
1 citroen
aspergepunten
groene pesto
150 ml. goede olijfolie
3 eetl. balsamico azijn
1 eetl. zaanse mosterd
peper
zout
kappertjes
Bereidingswijze:
Zorg voor grof geraspte Parmazaanse kaas en vraag aan de slager of die de ossenhaas in zeer dunne plakjes kan snijden.
Maak een gladde dressing van de olijfolie, de balsamico azijn, de mosterd, 1 theel. pesto, peper en zout. Schenk op 4
borden een beetje dressing en leg gemengde salade (liefst ook rucola) in het midden van het bord. Leg in een waaiervorm
het gehele bord vol met de ossenhaas (carpaccio). Draai de plakjes gerookte zalm in een roosvorm en plaats dit midden op
het bord. Verdeel de rest van de dressing over de vier borden. Smeer hier en daar nog wat pesto en eventueel wat druppels
balsamicoazijn. Garneer met aspergepunten ( of alfalfa) , de pijnboompitten, de grof gemalen Parmazaanse kaas, de
kappertjes en een partje citroen. Strooi er eventueel nog wat versgemalen zwarte peper over.
EET SMAKELIJK!