Gevuld witloof
Gevuld witloof zeggen ze in België. Bij ons heet het willof of Brussels lof. Je kunt witlof op een heleboel manieren klaarmaken, dit is er één van.
Ingrediënten:
4 stronken witlof
250 gr. varkensgehakt
1 ei
1 snee witbrood
beetje melk
1 eetl. sjalotten
zout
peper
50 gr. boter
div. kruiden (naar smaak)
Bereidingswijze:
De witlofstronken schoonmaken en 5 minuten blanceren in kokend water, zo worden de blaadjes mals en kunnen de stronkjes
beter gevuld worden. De vulling bereiden met varkensgehakt, ei, brood in melk geweekt en uitgeperst, gehakte sjalotten,
zout en peper. Goed kneden en langwerpige balletjes vormen. In het hart van elk witloofstronkje een vleesballetje schuiven,
de stronkjes samenbinden in een kookpan schikken. Overgieten met gesmolten boter en twee eetlepels water, kruiden naar smaak,
afdekken en 35 minuten laten stoven. Zeer lekker met aardappelpuree.
EET SMAKELIJK!