Oosterse Paddenstoelensoep met sesamzaad
Lekker en aparte soep, als voorgerecht bij een aziatische maaltijd.
Ingrediënten:
(olijf)olie
1 1/2 lt. kippenbouillon
100 gr. shiitakes
150 gr. oesterzwammen
150-200 gr. gerookte kipfilet
3 lente-uitjes
50 gr. taugé
1 eetl. sojasaus
1 eetl. gembersiroop
2 eetl. koriander (fijn)
geroosterd sesamzaad
peper en zout
Bereidingswijze:
Snijd de shiitakes en de oesterzwammen in reepjes. Verhit in een pan de olie en bak hierin de paddestoelen circa 3 minuten.
Blus ze met de kippenbouillon en laat het geheel rustig aan de kook komen. Snijd ondertussen de gerookte kip en de lente-ui
in smalle reepjes. Voeg dit samen met de taugé toe aan de soep en laat alles door en door warm worden. Roer de sojasaus en
gembersiroop door de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe. Alvorens de soep op te dienen, bestrooien met de koriander en
sesamzaad.
EET SMAKELIJK!