vlag

Oosterse Paddenstoelensoep met sesamzaad

vlag

Lekker en aparte soep, als voorgerecht bij een aziatische maaltijd.

Ingrediënten:
(olijf)olie 1 1/2 lt. kippenbouillon 100 gr. shiitakes
150 gr. oesterzwammen 150-200 gr. gerookte kipfilet 3 lente-uitjes
50 gr. taugé 1 eetl. sojasaus 1 eetl. gembersiroop
2 eetl. koriander (fijn) geroosterd sesamzaad peper en zout

Bereidingswijze:
Snijd de shiitakes en de oesterzwammen in reepjes. Verhit in een pan de olie en bak hierin de paddestoelen circa 3 minuten. Blus ze met de kippenbouillon en laat het geheel rustig aan de kook komen. Snijd ondertussen de gerookte kip en de lente-ui in smalle reepjes. Voeg dit samen met de taugé toe aan de soep en laat alles door en door warm worden. Roer de sojasaus en gembersiroop door de soep. Voeg peper en zout naar smaak toe. Alvorens de soep op te dienen, bestrooien met de koriander en sesamzaad.
EET SMAKELIJK!