Hartige pannenkoeken
Zeer aparte variatie van dit traditioneel Nederlandse gerecht. Je gaat de vulling roerbakken, wat een speciaal effect heeft op de smaak.
Ingrediënten:
500 gr. gehakt
4 plakken Zeeuws spek
1 eetl. olie
1 eetl. bieslook
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetl. grove mosterd
1 eetl. honing
4 eetl. geraspte kaas
8 dunne pannenkoeken
tabasco
allesbinder
peper en zout
Bereidingswijze:
Snij het Zeeuws spek in reepjes, snipper de ui en snij de kruiden fijn. Fruit het Zeeuws spek , ui en de knoflook in de
olie. Voeg het gehakt toe en roerbak het rul. Breng het pittig op smaak met peper, zout en tabasco. Bind het geheel
eventueel met wat allesbinder. Roer de bieslook er doorheen. Bestrijk de pannenkoeken met het gehaktmengsel. Meng de grove
mosterd door de honing. Rol de pannenkoeken op. Bestrijk ze met het honing / mosterd-mengsel. Bestrooi ze met de geraspte
kaas en gratineer en warm ze even in de oven.
Lekker met frisse groene sla, tomaten en frambozendressing.
EET SMAKELIJK!