Haringsalade met bietjes
Haringsalade met bietjes: typisch Nederlands gerecht, lekker bij de barbecue ('s zomers) maar ook bij een koud buffet tijdens de feestdagen.
Ingrediënten:
250 gr. aardappelen
250 gr. bietjes
250 gr. (zure) appels
250 gr. augurken
250 gr. haring (maatjes)
1 ui
1 theel. mosterd
1 theel. suiker
5 eetl. slagroom
1 ei
peterselie
Bereidingswijze:
Aardappelen koken en in kleine blokjes snijden. Bietjes koken (ca.1u.) en in kleine blokjes snijden. Appels idem. Augurken
in stukjes snijden. Haring in stukjes snijden. Ui fijnsnipperen en met zout bestrooien en 10 min. laten rusten. Mosterd met
suiker mengen, slagroom erdoor roeren. Dan alle ingrediënten vermengen en een nacht laten intrekken in de koelkast. Voor
het serveren: ei hard koken, salade op een schaal en garneren met plakjes ei en toefjes peterselie.
EET SMAKELIJK!