vlag

Haringsalade met bietjes

vlag

Haringsalade met bietjes: typisch Nederlands gerecht, lekker bij de barbecue ('s zomers) maar ook bij een koud buffet tijdens de feestdagen.

Ingrediënten:
250 gr. aardappelen 250 gr. bietjes 250 gr. (zure) appels
250 gr. augurken 250 gr. haring (maatjes) 1 ui
1 theel. mosterd 1 theel. suiker 5 eetl. slagroom
1 ei peterselie

Bereidingswijze:
Aardappelen koken en in kleine blokjes snijden. Bietjes koken (ca.1u.) en in kleine blokjes snijden. Appels idem. Augurken in stukjes snijden. Haring in stukjes snijden. Ui fijnsnipperen en met zout bestrooien en 10 min. laten rusten. Mosterd met suiker mengen, slagroom erdoor roeren. Dan alle ingrediënten vermengen en een nacht laten intrekken in de koelkast. Voor het serveren: ei hard koken, salade op een schaal en garneren met plakjes ei en toefjes peterselie.
EET SMAKELIJK!