vlag

Lamsfilet met geitenkaasje

vlag

Lekker hoofgerecht. De combinatie lam/geitenkaas staat borg voor een aparte en smakelijke culinaire belevenis. Dit recept is voor 10 personen.

IngrediŽnten:
10 lamsfilets 1 wit briochebrood 1/2 bos peterselie
5 takjes tijm 3 takjes rozemarijn 2 teentjes knoflook
4 eiwitten 400 ml. olijfolie 10 plakken pancetta (spek)
Voor de saus:
400 ml. rode wijn 400 ml. lamsfond 200 ml. rode port
1 sjalotje 1/2 bos peterselie 5 takjes tijm
3 takjes rozemarijn 2 teentjes knoflook 300 gr. boter
1/2 bosje dragon

Bereidingswijze:
Briochebrood ontkorsten, in blokjes snijden en drogen in een warme oven. In de keukenmachine met peterselie, tijm, rozemarijn en knoflookteentjes fijndraaien (maar niet te fijn).
Voor de saus:
De wijn met de port, de kruiden en het sjalotje inkoken tot 300 ml. Lamsfond toevoegen en flink laten inkoken. Monteren met boter en op smaak brengen. De ragfijn gesneden dragon toevoegen.
10 plakken van de pancetta snijden en de kaasjes met de spekplakken omwikkelen. Bak of gril ze om-en-om; niet te lang, anders lopen ze leeg. De lamsfilets met zout en peper bestrooien, door het losgeklopte eiwit halen en goed in het briochekruim paneren. De filets om-en-om in ruim olijfolie bakken en 15 minuten in de warmhoudkast (oven op 50 gr.C.) afgedekt laten rusten. De filets in schuine plakken snijden. Midden op het bord een kaasje leggen, daaromheen de lamsfilet. Wat saus eromheen gieten.
EET SMAKELIJK!