vlag

Ossenhaas in bladerdeeg

vlag

Lekker recept voor groot vlees, uit nl.culinair, ik dacht van Tonny Leeflang, maar dat weet ik niet zeker meer. Ook zeer geschikt voor een groot stuk rosbief. De gaartijd is afhankelijk van de grootte en de soort vlees.

Ingrediënten:
500-600 gr. ossenhaas (stuk) zout peper
15 gr. boter 2 eetl. olie 300-350 gr. diepvr.bladerdeeg

Ingrediënten vulling:
250 gr. champignons 2 gesnipperde uien 1 plak ham (50 gr.)
3 plakken ham à 30 gr. tijm 30 gr. tomatenpuree
2 eidooiers

Bereidingswijze:
Dep het vlees droog met keukenpapier. Wrijf in met zout en peper. Verhit boter en olie en braad het vlees rondom snel dicht. Neem uit de pan en laat afkoelen. Snij de champignons in plakjes, de ham van 50 g in blokjes. Doe champignons, uisnippers, ham en tijm in het braadvocht van de ossenhaas. Fruit tot de champignons gaar zijn. Laat het overtollige vocht verdampen. Doe tomatenpuree erbij en breng op smaak met zout en peper. Als het te vochtig is, eventueel binden met een lepel bloem. Laat afkoelen en hak zeer fijn. Rol het deeg uit tot 3-4 mm dik. Leg de 3 plakken ham dakpansgewijs op het deeg. Schep het champignonmengsel erop en verdeel gelijkmatig. Vouw het deeg om de ossenhaas, bevochtig de deegranden en druk de randen goed op elkaar. Keer heel voorzichtig om emt de naad omlaag en leg op een met wat bloem bestoven bakplaat. Bestrijk het deeg met dooiers en laat 30 minuten rusten. Zet in een oven van 210° en bak 30 minuten. Neem dan uit de oven, laat minstens 5 minuten rusten alvorens het aan te snijden.
EET SMAKELIJK!