Niertjes in Rodewijnsaus
Persoonlijk hou ik niet van orgaanvlees, maar deze manier van klaarmaken is voor een liefhebber feestelijk en speciaal.
Ingrediënten:
3 kalfsnieren (600-800 gram)
boter
peper en zout
200 gr. soepvlees
25 gr. katenspek
1 teentje knoflook
250 gram bouquet
1 lt. rode wijn
500 ml. jus de veau
Bereidingswijze:
Snijd de niertjes in stukken en braad ze 6 minuten in boter, bestrooi ze met peper en zout. Snijd het soepvlees in kleine
stukjes. zet het aan in boter met het katenspek en de knoflook. Voeg het bouquet toe en laat dit even meebakken. Blus af
met de rode wijn en laat die flink inkoken. Voeg de jus de veau toe en breng de saus weer aan de kook. Zeef de saus en
kook in tot de gewenste dikte. Monteer de saus met klontjes koude boter, breng op smaak met peper en zout.
Lekker met sjalottencompote.
EET SMAKELIJK!