vlag

Niertjes in Rodewijnsaus

vlag

Persoonlijk hou ik niet van orgaanvlees, maar deze manier van klaarmaken is voor een liefhebber feestelijk en speciaal.

Ingrediënten:
3 kalfsnieren (600-800 gram) boter peper en zout
200 gr. soepvlees 25 gr. katenspek 1 teentje knoflook
250 gram bouquet 1 lt. rode wijn 500 ml. jus de veau

Bereidingswijze:
Snijd de niertjes in stukken en braad ze 6 minuten in boter, bestrooi ze met peper en zout. Snijd het soepvlees in kleine stukjes. zet het aan in boter met het katenspek en de knoflook. Voeg het bouquet toe en laat dit even meebakken. Blus af met de rode wijn en laat die flink inkoken. Voeg de jus de veau toe en breng de saus weer aan de kook. Zeef de saus en kook in tot de gewenste dikte. Monteer de saus met klontjes koude boter, breng op smaak met peper en zout.
Lekker met sjalottencompote.
EET SMAKELIJK!