Varkenshaasje uit Arlon
Lekkere malse varkenshaasjes, hoofdgerecht.
Ingrediënten:
2 varkenshaasjes
1 lt. bouillon
100 ml. pilsener bier
15 gr. suiker
30 ml. azijn
1 wortel
1 meiraapje
1 prei
1/2 selderijknol
zout
peper
100 gr. boter
Bereidingswijze:
Reduceer de bouillon tot 250 ml. Maak de groenten schoon en snij ze in juliënne. Smelt 50 gr. boter in een pan en voeg de
groenten erbij. Doe de deksel op de pan en laat een kwartiertje zachtjes stoven. Als ze bijna gaar zijn houden we ze verder
warm. Bestrooi ondertussen de varkenshaasjes met peper en zout. Smelt de rest van de boter in een andere pan en als ze heet
is sauteer de varkenshaasjes snel bruin aan alle kanten, temper het vuur en laat ze 20 min. zachtjes verder sauteren. Neem
ze uit de pan. Voeg de suiker bij de braadboter, laat even caramelliseren en deglaceer dan met bier en azijn. Voeg de
ingekookte bouillon ook bij de saus. Snij de varkenshaasjes in plakken, leg ze op een serveerschaal, omring ze met het
groentenmengsel en schenk er wat saus over. Serveer meteen.
EET SMAKELIJK!