vlag

Biersoep met mosselen

vlag

Dit gerecht komt uit de nieusgroep nl.culinair in antwoord op een vraag over gerechten met bier. Lekker hoor!

Ingrediënten:
2 kg. mosselen 2 middelgrote uien 1 stengel bleekselderij
100 gr. boter 750 ml. blond bier 50 gr. kervel
1 eetl. bloem peper 1 eetl. bloem
zout evt. 2 eidooiers evt. 100 gr. slagroom

Bereidingswijze:
Hak de uien en de selderij zeer fijn. Doe de helft van de boter in een pan en laat de groenten op een laag vuurtje fruiten, maar niet bruin worden. Reinig de mosselen en voeg ze aan de groenten toe. Doe er zout en peper bij. Voeg het bier toe en laat alles op een zacht vuur ± 10 min. doorkoken. Smelt tijdens het koken van de mosselen in een pan 50 gr van de boter met de kervel en de bloem en roer alles goed door elkaar, zodat een gladde saus ontstaat. Nadat de mosselen zich hebben geopend, zijn ze gaar. Verwijder ze en voeg de kervelsaus en de mosselen aan het mosselnat toe. Roer alles goed door elkaar en serveer het gerecht zeer warm. Wilt u deze soep extra geraffineerd maken (maar dat is niet volgens het authentieke recept), voeg dan de met de room vermengde eidooiers aan de soep toe.
EET SMAKELIJK!