Biersoep met mosselen
Dit gerecht komt uit de nieusgroep nl.culinair in antwoord op een vraag over gerechten met bier. Lekker hoor!
Ingrediënten:
2 kg. mosselen
2 middelgrote uien
1 stengel bleekselderij
100 gr. boter
750 ml. blond bier
50 gr. kervel
1 eetl. bloem
peper
1 eetl. bloem
zout
evt. 2 eidooiers
evt. 100 gr. slagroom
Bereidingswijze:
Hak de uien en de selderij zeer fijn. Doe de helft van de boter in een pan en laat de groenten op een laag vuurtje fruiten,
maar niet bruin worden. Reinig de mosselen en voeg ze aan de groenten toe. Doe er zout en peper bij. Voeg het bier toe en
laat alles op een zacht vuur ± 10 min. doorkoken. Smelt tijdens het koken van de mosselen in een pan 50 gr van de
boter met de kervel en de bloem en roer alles goed door elkaar, zodat een gladde saus ontstaat. Nadat de mosselen zich
hebben geopend, zijn ze gaar. Verwijder ze en voeg de kervelsaus en de mosselen aan het mosselnat toe. Roer alles goed
door elkaar en serveer het gerecht zeer warm. Wilt u deze soep extra geraffineerd maken (maar dat is niet volgens het
authentieke recept), voeg dan de met de room vermengde eidooiers aan de soep toe.
EET SMAKELIJK!