Vlaamse runderlappen
Heerlijk Vlaams gerecht. Dit recept is door Tonny Leeflang gepost in nl.culinair: Bedankt!
Ingrediënten:
1 riblap (4 cm dik)
2 witte boterhammen
honingmosterd
peper
zout
2 tenen knoflook
2 eetl. provencaalse kruiden
500 ml. groentebouillon
1 flesje bier
250 gr. boter
100 ml. olijfolie
Bereidingswijze:
Gebruik versgamalen peper en roomboter. Ontkost het brood en smeer 1 kant dik in met de honingmosterd. Wrijf het vlees in
met zout, peper en provencaalse kruiden en laat het 2 uur op kamertemperatuur komen. Verhit boter en olie tot het bruist en
braad het vlees, op niet te hoog vuur, aan beide kanten mooi bruin. Verwarm de groentebouillon en blus daarmee af. Voeg het
flesje bier en de doorgesneden knoflooktenen toe. Laat alles 2 uur sudderen op heel zacht vuur. Haal het vlees uit de pan,
zeef de jus en houd deze warm. Maak de pan schoon, leg het vlees er weer in en leg hierop de boterhammen met de mosterdkant
op het vlees. Giet de braadjus er overheen en laat alles nog minstens 1 uur sudderen, voeg zo nodig, tijdens het stoven af
en toe wat water toe.
EET SMAKELIJK!