vlag

Vlaamse runderlappen

vlag

Heerlijk Vlaams gerecht. Dit recept is door Tonny Leeflang gepost in nl.culinair: Bedankt!

Ingrediënten:
1 riblap (4 cm dik) 2 witte boterhammen honingmosterd
peper zout 2 tenen knoflook
2 eetl. provencaalse kruiden 500 ml. groentebouillon
1 flesje bier 250 gr. boter 100 ml. olijfolie

Bereidingswijze:
Gebruik versgamalen peper en roomboter. Ontkost het brood en smeer 1 kant dik in met de honingmosterd. Wrijf het vlees in met zout, peper en provencaalse kruiden en laat het 2 uur op kamertemperatuur komen. Verhit boter en olie tot het bruist en braad het vlees, op niet te hoog vuur, aan beide kanten mooi bruin. Verwarm de groentebouillon en blus daarmee af. Voeg het flesje bier en de doorgesneden knoflooktenen toe. Laat alles 2 uur sudderen op heel zacht vuur. Haal het vlees uit de pan, zeef de jus en houd deze warm. Maak de pan schoon, leg het vlees er weer in en leg hierop de boterhammen met de mosterdkant op het vlees. Giet de braadjus er overheen en laat alles nog minstens 1 uur sudderen, voeg zo nodig, tijdens het stoven af en toe wat water toe.
EET SMAKELIJK!