Peperroomsaus
Lekkere saus bij vlees, bijv. een varkenshaasje.
Ingrediënten:
1 sjalot
50 gr. ontbijtspek (plakjes)
15 gr. boter
1/2 theel. gedroogde tijm
1 eetl. zwarte peper (grof)
200 ml. melk
100 ml. slagroom
1/2 theel. zout
citroensap
2 eierdooiers
Bereidingswijze:
Pel en snipper het sjalotje. Snijd het spek in kleine stukjes. Verhit de boter in een steelpan en fruit de sjalot en het
spek zachtjes ca. 5 min. Voeg de tijm en de peper toe en bak die ca. 3 minuten zachtjes mee. Schenk de melk en de room
erbij, breng de saus al roerend aan de kook en laat haar ca. 10 min. zachtjes pruttelen. Breng de saus op smaak met zout
en eventueel enkele druppels citroensap. Roer de dooiers los en roer er (lepel voor lepel) enkele lepels van de hete saus
door. Schenk het mengsel al roerend bij de rest van de saus en laat die onder voortdurend roeren zachtjes binden (de saus
mag nu niet meer koken).
EET SMAKELIJK!