vlag

Lasagne van rode linzen

vlag

Zeer aparte variatie van een traditioneel Italiaans gerecht. Misschien niet origineel Italiaans, maar in ieder geval wel erg lekker!

Ingrediënten:
200 gr. rode linzen 2 uien 2 eetl. olijfolie
2 teentjes knoflook 4 eetl. gehakte verse koriander 150 gr. champignons
3 eetl. ketjap manis klein blikje tomatenpuree zout
peper olie om in te vetten lasagnevellen (voorgekookt)
2 zakjes kaassaus 50 gr. geraspte kaas

Bereidingswijze:
Snij de ui grof en pers de knoflook. Kook de linzen vogens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet ze af. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit ui, knoflook en koriander ca. 1 min. Voeg de champignons toe en bak ze ca. 4 min. Voeg ketjap en tomatenpuree toe en breng alles op smaak met zout en peper. Roer de linzen erdoor en laat het nog een paar minuten zacht koken. Bestrijk een lasagneschaal met olie en schep een laagje linzenmengsel erin. Leg daar bovenop lasagnevellen. Ga zo door totdat je drie lagen hebt of totdat de vulling op is. Eindig met vulling. Maak de kaassaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet dit over de schotel. Bestrooi met de geraspte kaas en bak ca. 20 minuten.
EET SMAKELIJK!