Lasagne van rode linzen
Zeer aparte variatie van een traditioneel Italiaans gerecht. Misschien niet origineel Italiaans, maar in ieder geval wel erg lekker!
Ingrediënten:
200 gr. rode linzen
2 uien
2 eetl. olijfolie
2 teentjes knoflook
4 eetl. gehakte verse koriander
150 gr. champignons
3 eetl. ketjap manis
klein blikje tomatenpuree
zout
peper
olie om in te vetten
lasagnevellen (voorgekookt)
2 zakjes kaassaus
50 gr. geraspte kaas
Bereidingswijze:
Snij de ui grof en pers de knoflook. Kook de linzen vogens de aanwijzingen op de verpakking gaar en giet ze af. Verwarm
de oven voor op 200 graden. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit ui, knoflook en koriander ca. 1 min. Voeg de
champignons toe en bak ze ca. 4 min. Voeg ketjap en tomatenpuree toe en breng alles op smaak met zout en peper. Roer de
linzen erdoor en laat het nog een paar minuten zacht koken. Bestrijk een lasagneschaal met olie en schep een laagje
linzenmengsel erin. Leg daar bovenop lasagnevellen. Ga zo door totdat je drie lagen hebt of totdat de vulling op is. Eindig
met vulling. Maak de kaassaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en giet dit over de schotel. Bestrooi met de
geraspte kaas en bak ca. 20 minuten.
EET SMAKELIJK!