Truffelmayonaise
Lekkere mayonaise, niets is zo lekker als zelfgemaakte mayonaise, en als je er dan truffel in verwerkt....
Ingrediënten:
275-375 ml. Olijfolie
truffel wit of zwart
2 eierdooiers
1 eetl. citroensap
zout
Bereidingswijze:
Zet de olie met de helft van de truffel in een afgesloten bakje in de koelkast. Doe de rest van de truffel in een glaasje,
plaats dat in een bakje, doe de eierdooiers onder in het bakje, sluit het goed af en zet het eveneens in de koelkast. Maak
de volgende dag een mayonaise van de olie en de eierdooiers. Klop daarvoor de dooiers 1 a 2 minuten met een garde tot ze
er lichter beginnen uit te zien. Roer er dan het citroensap en een beetje zout door. Schenk, al roerend, de olie erbij,
eerst druppel voor druppel, dan in een dun straaltje. Voor een veel sterker smaak kan de helft van de truffel in de
mayonaise worden verwerkt. Hak de truffel heel fijn en meng hem door de mayonaise. Naarmate er meer truffel wordt gebruikt,
wordt de smaak voller.
EET SMAKELIJK!