Geflambeerde Garnalen
Lekker (bij)gerecht van oosterse origine. Om het gerecht niet te duur te maken gaan we uit van ongepelde garnalen van de markt, maar
als u iets meer te besteden heeft kan er ook gebruik worden gemaakt van gamba's.
Ingrediënten:
400 gr. gekookte noorse garnalen (ongepeld)
1 bosje verse koriander
3 bosuitjes
3 teentjes knoflook
1 verse rode peper
1 citroen
2x2x6 cm. verse gemberwortel
2 eetl. honing
2 eetl. stemgembersap
1 pollepel "drank naar smaak"
2 theel. vissaus (toko)
1 scheutje witte wijn
beetje olijfolie
Bereidingswijze:
Snijd de koriander, knoflook, en bosui grof. De rode peper evt. ontpitten (minder pittig, doe ik dus niet), doormidden en
dan in halve ringetjes snijden. De gemberwortel in heel kleine blokjes snijden. Garnalen afspoelen. Verhit een
laagje olijfolie in een koekepan. Fruit hierin de bosui, voeg daarna achtereenvolgens toe: knoflook, rode peper, gember en
koriander. Roer door en houd even op hoog vuur. Voeg nu de garnalen toe. Doorroeren tot deze warm zijn, ong. 5 minuten.
Giet intussen de drank (kan alles zijn van 40% of meer) in de pollepel en houd deze boven een vlam (gas of waxine) tot deze
dampt, steek aan met vlam of lucifer en giet de (brandende) drank voorzichtig in de pan met garnalen. Laat rustig uitbranden
en roer daarna weer goed door. Voeg vervolgens toe: honing, gembersap, vissaus en witte wijn en laat even goed doorwarmen
en een beetje indampen. Serveer op voorverwarmd bord, snipper nog wat verse koriander eroverheen en vergeet vooral de
servetjes, of nog chiquer, warm citroenwater niet.
EET SMAKELIJK!