|
|
Risolles
|
|
Lekkere gefrituurde pannenkoekjes, geschikt als bij- of voorgerecht, geschikt als appetizer bij een Aziatische
maaltijd of als een van de gerechten bij een rijsttafel. Dit recept is voldoende voor ongeveer 25 stuks.
Ingrediënten voor de vulling:
|
1000 gr. gehakt (half om half)
|
200-300 ml. water
|
1 prei
|
|
1 bosje selderie
|
10 worteltjes
|
500 gr. tarwebloem
|
Boemboes voor de vulling:
|
2 theel. nootmuskaat
|
10 theel. suiker
|
50-75 ml. maggi aroma
|
|
zout
|
peper
|
|
Ingrediënten voor de pannenkoekjes en het paneren:
|
500 gr. tarwebloem
|
1 ei
|
een snufje zout
|
|
water
|
margarine
|
|
|
paneermeel
|
3 eieren
|
500 ml. olie (om te frituren)
|
Bereidingswijze vulling:
Zet het gehakt op met water. Was de prei en selderie, snijd ze fijn en voeg ze toe. Was de worteltjes, schrap ze en voeg
die ook toe. Laat alles ongeveer een half uurtje koken onder regelmatig roeren. Voeg de boemboes toe en laat alles nog eens
15 minuten koken. Maak van bloem met een beetje water een papje (niet te dun) en roer dit goed door het gehakt, zodat er en
dikke ragout ontstaat. Laat het geheel afkoelen.
Bereidingswijze pannenkoeken:
Maak van 500 gram tarwebloem en 1 ei met een snufje zout en het water een beslag (als pannenkoekbeslag) en bak hiervan in
margarine heel dunne pannenkoekjes.
Bereidingswijze risolles:
Vul de pannekoekjes met het gehakt mengsel, vouw elke pannenkoek als een envelop dicht en bestrijk het laatste stukje met
geklutst ei. Haal de risolles door het paneermeel, daarna door het geklutst ei en tenslotte nogmaals door het paneermeel.
Laat in een wadjang of frituurpan olie goed heet worden en frituur de rissoles hierin. Laat ze staande uitlekken.
Tip: Risolles kunnen rauw worden ingevroren, maar je moet ze voor gebruik eerst ontdooien!
Selamat Makan!