vlag

Risolles

vlag

Lekkere gefrituurde pannenkoekjes, geschikt als bij- of voorgerecht, geschikt als appetizer bij een Aziatische maaltijd of als een van de gerechten bij een rijsttafel. Dit recept is voldoende voor ongeveer 25 stuks.

IngrediŽnten voor de vulling:
1000 gr. gehakt (half om half) 200-300 ml. water 1 prei
1 bosje selderie 10 worteltjes 500 gr. tarwebloem

Boemboes voor de vulling:
2 theel. nootmuskaat 10 theel. suiker 50-75 ml. maggi aroma
zout peper

IngrediŽnten voor de pannenkoekjes en het paneren:
500 gr. tarwebloem 1 ei een snufje zout
water margarine
paneermeel 3 eieren 500 ml. olie (om te frituren)

Bereidingswijze vulling:
Zet het gehakt op met water. Was de prei en selderie, snijd ze fijn en voeg ze toe. Was de worteltjes, schrap ze en voeg die ook toe. Laat alles ongeveer een half uurtje koken onder regelmatig roeren. Voeg de boemboes toe en laat alles nog eens 15 minuten koken. Maak van bloem met een beetje water een papje (niet te dun) en roer dit goed door het gehakt, zodat er en dikke ragout ontstaat. Laat het geheel afkoelen.

Bereidingswijze pannenkoeken:
Maak van 500 gram tarwebloem en 1 ei met een snufje zout en het water een beslag (als pannenkoekbeslag) en bak hiervan in margarine heel dunne pannenkoekjes.

Bereidingswijze risolles:
Vul de pannekoekjes met het gehakt mengsel, vouw elke pannenkoek als een envelop dicht en bestrijk het laatste stukje met geklutst ei. Haal de risolles door het paneermeel, daarna door het geklutst ei en tenslotte nogmaals door het paneermeel. Laat in een wadjang of frituurpan olie goed heet worden en frituur de rissoles hierin. Laat ze staande uitlekken.
Tip: Risolles kunnen rauw worden ingevroren, maar je moet ze voor gebruik eerst ontdooien!
Selamat Makan!