Vis met brood
Heel simpel maar lekker ovengerecht. Als ik vis met brood hoor, moet ik altijd meteen denken aan het bijbelverhaal van de wonderbare spijziging. Dit gerecht gaat uit van dezelfde ingrediënten, maar wordt in een oven bereid.
Ingrediënten:
300 gr. kleine broodblokjes
3 eetl. olijfolie
1 kabeljauwfilet (800 gr.)
grof zeezout
peper
2 eetl. droge witte wijn
Bereidingswijze:
Leg de kabeljauwfilet in een ovenschaal (lichtjes met olie besmeerd). Bestrooi met vers gemalen peper en grof zeezout en
besprenkel met wijn en olijfolie. Meng de broodblokjes met olijfolie en verdeel ze over de vis. Zet de vis een kwartiertje
in de oven bij 220°C tot de kruimelkorst mooi goud/bruin gekleurd is en de vis nèt gaar is (de gaartijd van de vis is een
beetje afhankelijk van de dikte van de filet).
EET SMAKELIJK!